Search

WesternielandWesternieland recreatie ligt op 2 kilometer van de Noord-Groningse kwelderdijk. Er worden waddenzwerftochten gelopen en de fietsende of wandelende toerist kan hier zijn hart ophalen aan de prachtige natuur en vergezichten over het weidse Groningse Hoogeland, waar Ede Staal zo mooi over heeft gezongen. Tal van uitgezette routes bieden toegang tot die natuur en tot de wijde omgeving.

 

Je kunt in Westernieland uitstekend overnachten in het hotel of in een bed-and-breakfast. Kamperen kun je op de SVR-camping, met standplaatsen aan de Westernielandster maar.

 

In de nabije en ruime omgeving is van alles te zien en te doen: het zeehondencentrum in Pieterburen, een dagje Schiermonnikoog, een fiets- of wandeltocht langs de prachtige dorpjes van het Hoogeland of een weekendje Stad en Land. De ANWB heeft routes uitgezet, maar ook plaatselijk is er van alles te vinden. Hier staat een cultuurhistorische wandeling van 3,5 uur, van Westernieland naar het Wad (wandeling 5). Waddenwandelen is een website met 1200 km wandelroutes langs de kust in Friesland, Groningen en Noord-Holland. Van april tot november is buitenplaats Noordkust in Pieterburen een ideaal informatiepunt.

 

Op deze manier is Westernieland het uitgelezen vertrek-, middel- en rustpunt van uw Groningse vakantie of uitstapje.